Matrassen

Wat is een matras?


Iedereen weet wel wat een matras is. Het is het onderdeel van een bed dat uw lichaam ondersteunt. Deze wordt vaak gelegd op een lattenbodem, boxspring of spiraalbodem. Een matras bestaat uit verschillende onderdelen, zoals een pocketvering, comfortlaag en tijk. 


Matrassen worden ook uitgevoerd zonder pocketvering. De steun vanuit het matras wordt dan geleverd door materialen als latex, traagschuim of koudschuim. 

Welke materialen zit er in een matras?


Matrassen worden uitgevoerd met verschillende materialen. Zo wordt de kern van het matras vaak uitgevoerd met een pocketvering, koudschuim, latex of traagschuim. Er worden ook geregeld verschillende materialen gecombineerd. Het is per klant afhankelijk waar de wensen liggen en wat de uitvoering dus wordt. Zo wordt ook vaak een pocketvering kern gecombineerd met een latex, koudschuim of traagschuim afdeklaag. Bij een boxspringmatras wordt de afdeklaag losgesneden van de kern en in een aparte tijk gedaan. Dit noemen we ook wel een topper of topdekmatras. 

Voordelen materialen matras


Ieder materiaal heeft zo zijn eigen eigenschappen. Zo ventileert een pocketveringsmatras over het algemeen beter dan een volledig traagschuimmatras. Dit is echter ook afhankelijk van de celstructuur die in het traagschuim wordt gebruikt. Daarnaast biedt de tijk bijvoorbeeld ook verschillende eigenschappen. Het is dus belangrijk om een matras goed te testen. Daarnaast weet een goede adviseur ook de verschillen uit te leggen. Koop dus nooit een matras vanaf een plaatje, maar laat u adviseren.


De Baat Bedden helpt u graag.

Wij leveren onder andere de volgende merken


Hypnos


Pullman


Polypreen


Revor bedding


Style decor


Nillspring

Advies op maat

100% Slaapgarantie

Thuis je kussen testen

Compleet en veelzijdig