Matrassen

Wat is een matras?

Wij hoeven u ongetwijfeld niet uit te leggen wat een matras is. Het is het onderdeel van een bed dat uw lichaam ondersteunt. Deze matrassen worden vaak gelegd op een lattenbodem, boxspring of spiraalbodem. Een matras bestaat uit verschillende onderdelen, zoals een pocketvering, comfortlaag en een tijk.


Matrassen kunnen ook worden uitgevoerd zonder pocketvering. In dat geval wordt de steun vanuit het matras geleverd door materialen zoals latex, traagschuim of koudschuim.

Welke materialen zit er in een matras?


Matrassen worden uitgevoerd met verschillende materialen. Zo wordt de kern van het matras vaak uitgevoerd met een pocketvering, koudschuim, latex of traagschuim. Er worden ook geregeld verschillende materialen gecombineerd. Het is per klant afhankelijk waar de wensen liggen en wat de uiteindelijke uitvoering dus wordt. Zo wordt een pocketvering kern regelmatig gecombineerd met een latex, koudschuim of traagschuim afdeklaag. Bij een boxspringmatras wordt de afdeklaag losgesneden van de kern en in een aparte tijk gedaan. Dit noemen we ook wel een topper of topdekmatras.

Voordelen materialen matras


Ieder materiaal heeft zo zijn eigen eigenschappen en voordelen. Zo ventileert een pocketveringsmatras over het algemeen beter dan een volledig traagschuimmatras. Dit is echter ook afhankelijk van de celstructuur die in het traagschuim wordt gebruikt. Daarnaast is de tijk ook een meespelende factor. als het gaat om slaapcomfort. Het is dus belangrijk om een matras goed te testen. Bij de Baat Bedden staan onze slaapexperts voor u klaar. Zij weten u feilloos het verschil tussen al deze dingen uit te leggen. In onze showroom krijgt u ook de mogelijkheid om de bedden uit te testen. Iets wat wij u zeker aanraden om te doen. Koop dus nooit zomaar een matras vanaf een plaatje, maar laat u adviseren en kom langs in onze winkel in Beneden-Leeuwen.


De Baat Bedden helpt u graag bij uw zoektocht naar de perfecte matras!

Wij leveren onder andere de volgende merken


REVOR


Pullman


Polypreen


Revor bedding


Style decor


Nillspring

Voor uw fysieke en mentale gezondheid is een goede nachtrust essentieel. Een belangrijke factor in uw nachtrust is en goede matras. Een goede matras zorgt namelijk voor de juiste ondersteunen van uw ruggengraat. Dit is essentieel om pijnlijke drukpunten te voorkomen. Dit helpt rug- en gewrichtspijn verminderen. Naar de ondersteuning van uw ruggengraat is comfort ook een belangrijk aspect. Een matras die uw lichaam omarmt en zich aanpast naar uw slaaphouding, zorgt voor meer ontspanning en daardoor een diepere slaap. Met de huidige matrastechnologie├źn is het tegenwoordig ook mogelijk de temperatuur beter te reguleren. Hierdoor wordt u niet te warm om te koud. Ook dit zorgt voor een betere nachtrust.


Al onze slaapexperts kunnen u informeren en adviseren over onze matrassen. Komt u zeker eens langs in onze beddenwinkel in Beneden-Leeuwen. Samen kijken we naar de beste matras voor uw lichaam en unieke slaapbehoefte. Heeft u een vraag? Neem dan zeker contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Advies op maat

100% Slaapgarantie

Thuis je kussen testen

Compleet en veelzijdig