Ledikanten

Wat is een ledikant?


Een ledikant is een ombouw van een bed. Vaak zijn ledikanten van hout en worden ze uitgevoerd met een lattenbodem, twee matrassen en beddengoed. Tegenwoordig zien we steeds vaker dat er ook andere materialen worden gebruikt voor het maken van een ledikant, zoals staal, betonlook, kurk en stofferingen. Ledikanten worden tegenwoordig ook vaker aangeboden met de uitstraling van een boxspring. Dit wordt gedaan door de hoofdboorden groter te maken en te stofferen. 


Ledikanten zijn ook deelbaar leverbaar. Dit noemen wij deelbare ledikanten. Het voordeel hiervan is dat makkelijk de 2 bodems van elkaar af geschoven kunnen worden zodat er tussen op de grond gestofzuigd kan worden. Daarnaast biedt dit ook de mogelijkheid om makkelijk het matras op te maken. Dit zorgt voor extra comfort.

Verschillende type bodems


Er zijn verschillende type bodems die te plaatsen zijn in een ledikant. De bekendste zijn de lattenbodem en de spiraalbodem. Zoals de naam al zegt, bestaat een lattenbodem uit latten. Deze veren mee met de vorm van uw lichaam. Doordat een luxe lattenbodem vaak wordt uitgevoerd met schuifjes, kunt u uw lattenbodem helemaal op maat afstellen. Zo kunt u bijvoorbeeld instellen of het schoudergedeelte meer of minder steun geeft. De spiraalbodem beschikt niet over deze technologie.


Verder zijn lattenbodems ook elektrisch verstelbaar te leveren. De lattenbodems kunnen ook nog in hoogte versteld worden,

Type ledikanten


Ledikanten kunnen ook in verschillende vormen aangeboden worden. Zo zijn er houten, stalen en gestoffeerde ledikanten. Daarnaast bestaan er ook hemelbedden. Deze zijn leverbaar bij De Baat Bedden. Kom langs voor persoonlijk advies.

Wij leveren onder andere de volgende merken


Steel & Stockings


Mahaton

Advies op maat

100% Slaapgarantie

Thuis je kussen testen

Compleet en veelzijdig