Ledikanten

Wat is een ledikant?


Een ledikant is een ombouw van een bed. Vaak zijn ledikanten van hout en worden ze uitgevoerd met een lattenbodem, twee matrassen en beddengoed. Tegenwoordig zien we steeds vaker dat er ook andere materialen worden gebruikt voor het maken van een ledikant, zoals staal, betonlook, kurk en stofferingen. Ledikanten worden tegenwoordig ook vaker aangeboden met de uitstraling van een boxspring. Dit wordt gedaan door de hoofdboorden groter te maken en te stofferen.


Ledikanten zijn ook deelbaar leverbaar. Dit noemen wij deelbare ledikanten. Het voordeel hiervan is dat makkelijk de 2 bodems van elkaar af geschoven kunnen worden zodat er tussen op de grond gestofzuigd kan worden. Daarnaast biedt dit ook de mogelijkheid om makkelijk het matras op te maken. Dit zorgt voor extra comfort.

Verschillende type bodems


Er zijn verschillende type bodems die te plaatsen zijn in een ledikant. De bekendste zijn de lattenbodem en de spiraalbodem. Zoals de naam al zegt, bestaat een lattenbodem uit latten. Deze veren mee met de vorm van uw lichaam. Doordat een luxe lattenbodem vaak wordt uitgevoerd met schuifjes, kunt u uw lattenbodem helemaal op maat afstellen. Zo kunt u bijvoorbeeld instellen of het schoudergedeelte meer of minder steun geeft. De spiraalbodem beschikt niet over deze technologie.


Verder zijn lattenbodems ook elektrisch verstelbaar te leveren. Deze lattenbodems kunnen ook nog in hoogte versteld worden.

Type ledikanten


Ledikanten kunnen ook in verschillende vormen aangeboden worden. Zo zijn er houten, stalen en gestoffeerde ledikanten. Daarnaast bestaan er ook hemelbedden. Deze zijn ook leverbaar bij De Baat Bedden.


Komt u zeker eens langs in onze beddenwinkel in Beneden-Leeuwen. Onze slaapexperts staan u hier graag te woord. Samen met u kijken ze naar het perfecte ledikant voor u. Dus voor een persoonlijk slaapadvies komt u naar de Baat Bedden. U heeft baat bij goed slapen.

Wij leveren onder andere de volgende merken


Steel & Stockings


Steel & Stockings

Ontdek de voordelen van een ledikant! Ledikanten zijn ontworpen om de levensduur van uw matras te verlengen door een stevige, gelijkmatige ondersteuning te bieden. Hierdoor vermindert de slijtage wat resulteert in een goede nachtrust gedurende vele jaren. Door te investeren in deze vorm van stabiliteit en duurzaamheid, investeert u in uw slaapcomfort. Combineer uw nachtrust samen met een prachtig, kwalitatief ledikant van de Baat Bedden! Of u nu opzoek bent naar een klassiek houten ledikant, modern metalen frame of één van onze andere materialen, wij hebben het perfecte ledikant in onze showroom staan!


Bent u opzoek naar een nieuw ledikant of zoekt u een upgrade van uw huidige bed? Wij hebben de oplossing voor u! Onze showroom staat vol met prachtige ledikanten van hoogwaardige merken. Bezoek onze showroom in Beneden-Leeuwen. Hier helpen wij u graag met een persoonlijk slaapadvies! Heeft u vragen over onze ledikanten of over onze andere producten? Neem dan gerust contact met ons op, onze slaapexperts staan ook telefonisch voor u klaar!

Advies op maat

100% Slaapgarantie

Thuis je kussen testen

Compleet en veelzijdig