Kussens

Waar moet ik op letten bij een kussen?


Het is belangrijk dat de ruggengraat en nekwervel zich in een zo recht mogelijke positie bevinden als u op een matras ligt. Daarom is de dikte van een kussen erg belangrijk. De dikte van het kussen wordt bepaald door de breedte van uw schouders en de hardheid van uw matras. Op het moment dat uw matras soepeler is, zakt uw schouder dieper in het matras, wat resulteert in een dunner kussen om uw nekwervel recht te positioneren.

Verschillende materialen kussen


Kussens worden in veel verschillende typen aangeboden. Zo zijn er de traditionele kussens met vulling als dons, synthetische vulling of comforel en de vormvaste kussens die gemaakt worden van materialen als traagschuim en latex. Ieder materiaal heeft zo zijn eigen voordeel. Zo ventileert het ene kussen beter dan de ander en zijn sommige materialen harder. Ook zien we dat sommige kussens worden uitgevoerd als hybride, dit houdt in dat er verschillende materialen worden gecombineerd.


Test uw kussen altijd goed en laat u goed adviseren door een beddenspecialist zodat u zeker weet dat u de juiste keuze maakt.

Thuis uw kussen testen?


Als het op uw nachtrust aankomt, zijn kussens van onschatbare waarde. Vooral bij nek-, schouderklachten en hoofdpijn. We hebben vele kussens voor buik, zij en rug slapers in huis. Een kussen gaat gemiddeld drie tot 5 jaar mee! Bent u toe aan een nieuw kussen? Kom langs en samen kijken we welk hoofdkussen het best bij uw slaapprofiel past. Tevens kun je een week het kussen thuis testen.

Verschillende typen kussen


Er zijn veel verschillende typen kussens zoals neksteun kussens, opschudbare kussens, ergonomische kussens en rolkussens / sluimerrollen. Technogel kussens zijn verkoelend en druk verlagend voor een diepere slaap. Ieder type kussen past bij een andere manier van slapen.


Neksteun kussens bevatten een extra steun gedeelte in het kussen. Dit kan door middel van een verdikking in het nekgedeelte, of een bepaalde snede in het hoofdgedeelte zodat de ruimte tussen het matras en de nek optimaal gevuld wordt. Meestal zijn hier verschillende maten en hardheden in te bestellen zodat deze aan te passen valt per persoon. Dit kussen is vooral geschikt voor de zijslaper.


Opschudbare kussens bevatten een losse vulling. Denk hierbij aan dons, wol en comforel. Zolang u geen nekklachten heeft, is er niks mis met het kussen. Mochten er toch klachten ontstaan, is het toch beter om over te stappen naar een vormvast kussen.


Ergonomische kussens zijn kussens die optimale ondersteuning geven. Laat u goed adviseren door de slaapexpert zodat u de juiste hoogte kiest. Een te hoog kussen geeft meer spanning op de nek en kan klachten veroorzaken. Technogel heeft ook specifieke kussens zoals voor zij en rug slapers. Ook voor mensen die slapen met een apneu apparaat is een speciaal verkoelend kussen CPAP op de markt gebracht.


Rolkussens zijn kussens die tussen de benen geplaatst worden om bijvoorbeeld druk te verlagen.


Voor buikslapers adviseren wij altijd om een zo dun mogelijke kussen te kiezen van een zo'n soepel mogelijk materiaal als dons of latex.

Wij leveren onder andere de volgende merken


Texeler


Billerbeck


Mahoton


Gilder


AM Products


TECHNOGEL


Hans Kruchen

Advies op maat

100% Slaapgarantie

Thuis je kussen testen

Compleet en veelzijdig