Dekbedden

Verschillende soorten dekbedden


Er bestaan verschillende soort dekbedden met verschillende soort materialen. Ieder materiaal heeft zijn voor- en nadelen. Heel vaak worden dekbedden uitgevoerd in een synthetische vulling of met dons of wol. De standaardmaat voor een dekbed bij een tweepersoons bed is 240x220cm. Dit noemen wij Lits jumeaux. Voor eenpersoonsbedden worden van 140x200/220cm dekbedden gebruik gemaakt


Donzen dekbedden zijn licht, soepel houden warmte vast én ventileren goed! Hierdoor is het ook niet nodig om een 4-seizoenen* variant van een goed dons dekbed te nemen. Hoe hoger het donspercentage in het dekbed, hoe beter de isolerende werking is.


Wollen dekbedden zijn lekker warm in de winter en luchtiger in de zomer. Wol is een stugger en zwaarder dan een dons dekbed. Dit is geen voor of nadeel maar is een kwestie van smaak. Daarnaast is wol ook zelfreinigend en vocht-absorberend.


Synthetische dekbedden zijn minder ventilerend dan dons en wol. Wel is het vaak een stuk goedkoper dan een dons of wollen dekbed.


* 4-seizoenen dekbedden zijn 2 dekbedden die we aan elkaar ritsen of knopen zodat we met de verschillende combinaties een ideale warmte voor dat seizoen kunnen kiezen.

Waar moet u op letten bij dekbedden?


Bij een dekbed is het belangrijk om van te voren te bedenken hoe warm u het heeft van uzelf in bed. De verschillende materialen bieden allemaal een andere warmteklassen. Door een bepaalde hoeveel vulling in het dekbed te plaatsen kunnen er verschillende warmteklassen behaald worden. Soms is het mogelijk om meerdere warmteklassen binnen één dekbed te plaatsen. Hiermee kunt u voor uzelf bijvoorbeeld een andere warmteklasse dan uw partner aanhouden. Ook is het bij sommige dekbedden mogelijk om te zorgen dat u een warmer dekbed hebt bij uw voeten dan bij uw bovenlichaam.

Wij leveren onder andere de volgende merken


Dauny


Gilder


Texeler


Hans Kruchen

Advies op maat

100% Slaapgarantie

Thuis je kussen testen

Compleet en veelzijdig