Boxsprings

Wat is een boxspring?


Een boxspring is in de basis een bedbodem met een bodem die bestaat uit vering. Vrijwel altijd wordt deze uitgevoerd met stoffering, hoofdbord, matrassen en een losse topper. Zo'n totaalplaatje noemen we een boxspringbed of een boxspringset. In de volksmond wordt dit ook wel boxspring genoemd. 

Een boxspring kan ook uitgevoerd worden met een matras zonder topper. Meestal worden hier andere typen matrassen voor gebruikt. Hierdoor kunnen we in het geval van een tweepersoons-boxspring, het bed gemakkelijk uitvoeren met twee matrassen met een verschillende hardheid en hier toch één grote topper op plaatsen zodat de naad tussen de matrassen niet gevoeld wordt.

Wat is het verschil tussen een boxspring en een ledikant?


Zoals hierboven besproken is een boxspring eigenlijk een losse bodem die bestaat uit een metalen vering. Een ledikant is een ombouw van uw bed en bepaalt dus nog niet per sé het type bodem. Het type bodem van een ledikant kan dus verschillen. Meestal is dit een lattenbodem of een spiraalbodem. 


Daarnaast is de uitstraling van een boxspring compleet anders dan dat van een ledikant. In een ledikant plaatsen wij meestal losse matrassen zonder topper.

Verschillende typen boxsprings


Boxsprings kunnen in verschillende typen worden uitgevoerd. Zo bestaan er deelbare boxsprings, elektrisch verstelbare boxsprings en vlakke boxsprings. Een boxspring die niet elektrisch verstelbaar is noemen wij een vlakke boxspring.


Daarnaast kan de hardheid van het matras vaak bepaald worden en zijn er verschillende typen materialen die gebruikt kunnen worden voor de topper. Meestal wordt latex, koudschuim of traagschuim gebruikt. Ook zijn er wat meer onbekendere materialen zoals paardenhaar, wol en andere typen schuim. Ervaar de verschillende typen materialen bij ons in de showroom.

Wij leveren onder andere de volgende merken


Hypnos


Pullman


Polypreen


Styl Decor


M line


Revor bedding

Advies op maat

100% Slaapgarantie

Thuis je kussen testen

Compleet en veelzijdig