Beddengoed

Wat voor beddengoed bestaat er?


Beddengoed is belangrijk voor uw slaapcomfort en het behoud van uw (topdek) matras. Vaak wordt er als eerst een goede molton om een topper of matras geplaatst. Deze zijn niet bedoeld om één op één op te slapen, maar zijn bedoeld voor het behoud van het matras. Deze zijn daardoor vrijwel altijd wit en kunnen, als het nodig is, uitgevoerd worden als geplastificeerde versie. Dit helpt voor het behoud van matrassen bij bijvoorbeeld incontinentie. Over de molton plaatsen we altijd een (topper) hoeslaken. Deze zorgt voor het comfort en de uitstraling. Hoeslakens kunnen namelijk uitgevoerd worden in veel verschillende stoffen en kleuren. Zo prefereert de één een rekbare versie, en de ander niet. Voel de verschillende stoffen in onze showroom.


Naast hoeslakens zijn er uiteraard nog dekbedovertrekken, kussenslopen, spreien en nog veel meer.

Materialen in beddengoed


Beddengoed kan geleverd worden in verschillende materialen zoals linnen, katoen, katoensatijn, percal, jersey en flanel. Op linnen na zijn deze materialen allemaal van katoen gemaakt. Alleen door de manier van weving, het gebruik van draden per oppervlakte (thread count) of het afwerken van de material, noemen we de materialen anders. 


  • Katoen is de bekendste stof die gebruikt wordt in beddengoed. De stof is zacht en ademt goed waardoor dit prettig aanvoelt.
  • Bij Percal wordt dus ook katoen gebruikt, alleen dan meer en fijnere garen, waardoor de stof zachter en soepeler aanvoelt
  • Bij katoensatijn wordt gebruik gemaakt van een andere weving waardoor de stof beter vocht absorbeert en beter ventileert. De stof krijgt ook een lichte glans.
  • Jersey is gebreid, hierdoor is de stof elastisch/rekbaar. De stof kan als wat warmer ervaren worden.
  • Flanel een katoen hoeslaken dat geruwd is. Dit zorgt ervoor dat er een donsachtig laagje ontstaat. Dit wordt als warm ervaren en is dus geschikt voor mensen die het sneller koud hebben.

Wij leveren onder andere de volgende merken


Kayori


Dommelin


Bonnanotte


Passion for linen


House in style


M Line

Advies op maat

100% Slaapgarantie

Thuis je kussen testen

Compleet en veelzijdig